Judokamp2018

Het kampweekend 2018

 

EEN REIS ROND DE WERELD.....

 

Reis rond de wereld

 

Het Toradoshi judokamp van 2018 is goed begonnen. Na het verzamelen bij de dojo en het afgeven van de bagage zijn we in een grote groep richting het kanaal gefietst om daar via de pond naar IJmuiden te gaan. Na een korte overtocht werd de weg vervolgt richting de scouting gebouwen aan de Heerenduinweg. Helaas nam de leiding een afslag te vroeg en kwamen daar pas na ruim 20 minuten achter. Tja, dan zit er niets anders op dan terug te gaan naar het punt waar het mis ging en daar de juiste weg te vervolgen. Toen bleek dat er nog maar 50 meter gefietst hoefden te worden.... het scheelde dus weinig of het was in een keer goed gegaan.

Eenmaal goed aangekomen zijn de groepen ingedeeld en konden de kennismakingsspellen beginnen. Na wat spelletjes werden de bedden opgemaakt en was er vrije tijd om te spelen. Na de vrije tijd moesten de groepen hun vlag gaan maken. De vlag moest een land zijn wat je tegen kunt komen bij een reis rond de wereld. Het eerste land was talië dat zijn vlag presenteerde gevolgd door Brazilië, Bierland (ja echte!), Japan en Toradoshi-land.

Na het spelen was het tijd voor het eten van….macaroni… Geen gewone macaroni maar JUDOKAMP MACARONI….. Die is namelijk extra lekker volgens sommige… Beter dan thuis!

Na het eten begonnen de eerste spellen, sumoworstelen en puzzelen,  waar fanatiek werd gestreden om de munten. De uitslag van punten was nog even een verrassing  maar volgens de leiding ging het aardig gelijk op. Na een kort moment van vrije tijd was het moment aangebroken om de bedden op te gaan zoeken waar nog geprobeerd werd de leiding te slim af te zijn met wakker blijven maar uiteindelijk niet gelukt is. Een geslaagde eerste dag en benieuwd wat de dat van morgen brengt.

De volgende ochtend waren het de jongen die het om 5:30u laat genoeg vonden om op te staan. Kort daarop gevolgd de meiden en liep iedereen om 7:00u al buiten te genieten van een nieuwe dag. Bij het ontbijt werd de eerste tussenstand bekend gemaakt waar iedereen met spanning op zat te wachten. Aan kop ging Japan, gevolgd door Bierland, Toradoshi-land, Italië en Brazilië. Na het eten was het de beurt aan meester Roeland die, hoe kan het ook anders, een echte conditie/judo training gaf. Ook op de judomat werd er door de deelnemers hard en serieus gewerkt om munten te verdienen. Na het omkleden was er weer wat vrije tijd met aansluitend de lunch was daar was iedereen wel aan toe na zo’n zware training. Na de lunch was er de speurtocht. Op zich heeft iedereen hard gewerkt en zich van zijn/haar beste kant laten zien in het o-zo natte weer want droog was het niet echt.. Na terugkomst was het tijd voor de film en direct daarna weer tijd voor het eten. Dit keer stonden er wraps op het menu waar door iedereen meerdere keren werd gelopen. Na het eten was er de bekendmaking van de tussenstand van muntjes door de judo activiteiten en de speurtocht. Uiteraard volgde er nog een spel om munten te verdienen en deze einduitslag werd nog niet bekend gemaakt en zal pas de volgende dag worden medegedeeld om iedereen om één nachtje in spanning te houden. De avond werd afgesloten met de bonte avond waar iedereen vol verwachting naar uitkeek met leuke optredens, moppentappers, dansen en niet te vergeten cola, sinas en chips.

Om half elf werden de bedden weer opgezocht waar sommige wel heel erg naar uitkeken. Na nog wat gelach, gegiegel, gekeet en gepest was het om half één dan eindelijk rustig en enkel nog het geluid te horen van zwaar gesnurk.

 

De tweede en tevens laatste ochtend was iedereen weer voeg op. Niet zo vroeg als de eerst ochtend maar toch was iedereen om 7:15u uit de veren.
Dit keer moest worden begonnen met de bagage in te pakken want het einde van het kamp was nabij.

Na het inpakken was er nog tijd voor een laatste ontbijt waarbij het winnende land bekend werd gemaakt. Het ging echt heel gelijk op en het scheelde zeer weinig. Maar uiteindelijk ging "Toradoshi land" dit keer er met de winst vandoor. Na het opruimen van de laatste dingen werd er begonnen aan de terugreis en kunnen we terugkijken op een (wat ons betreft) zeer geslaagd kamp!. We gaan ons best doen om voor volgend jaar weer net zo’n knalfeest van een kamp te organiseren.

 

Wist u dat tijdens het kamp gebruik is gemaakt van;
12 pakken melk, 100 drinkpakjes, 3 flessen limonade, 5 flessen cola, 5 flessen sinas, 4 pakken ontbijtkoek, 10 zakken chips, 5 pakken koek, 42 eierwafels, 2 snoepsilo’s, 45 toetjes, 3 zakken kinder chips, 5 boter, 2 kilo gesneden kaas, 6 pakken geraspte kaas, 10 pakken macaroni groentepakken, 6 komkommers, 8 kilo gehakt, 8 paprika’s, 2 kilo tomaten, 2 kroppen sla, 20 broden, 4 potten pinda kaas, 4 potten chocolade pasta, 4 pakken vlokken, 4 pakken hagelslag…en nog veel, veel, veel meer…

Maar ook 30 vrijwilligers verdeeld over 3 dagen die het mogelijk gemaakt hebben om de kids een onvergetelijk kamp te bezorgen!! 
We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen maar waarvoor onze enorme dank!

 

Voor alle andere foto's klik HIER

Voorgaande edities: 2017 - 2016