Kleuren Competitie (Ronde 3)

Kleurencompetitie
De Kleurencompetitie is een intern clubtoernooi en is bedoeld voor judoka's die graag aan wedstrijden willen meedoen, maar hier geen tot weinig ervaring in hebben. De Kleurencompetitie is dus ook perfect geschikt voor de beginnende judoka’s en ze zo ook te stimuleren om meer aan wedstrijden deel te nemen.

De data van de Kleurencompetitie voor seizoen 2023-2024:
1e ronde: zondag 29 oktober 2023
2e ronde: zondag 03 maart 2024
3e ronde: zondag 21 april 2024

-

In het seizoen 2023-2024 werken we met een digitale inschrijving.
De blokindeling zal naar aanleiding van het aantal inschrijvingen worden bepaald en ten laatste 1 week voor de wedstijden bekend worden gemaakt.

Punten verzamelen
De judoka verzamelt tijdens de wedstrijden punten. De scores die tijdens een wedstrijd behaald kunnen worden zijn:

Score

Punten

 

 

Waza-Ari

7

Ippon

10

Alleen de hoogste score die een judoka tijdens een wedstrijd haalt, telt mee. Dus als iemand een of meerdere Waza-Ari gescoord heeft, wordt alleen één Waza-Ari in de puntentelling meegenomen (dus 7 punten). Ook de punten van een verloren wedstrijd tellen mee. Dus als een judoka met Ippon verloren heeft, maar hij heeft zelf een Waza-Ari gescoord, dan verdient hij toch 7 punten.

Bonuspunten verzamelen
Ook kun je bonuspunten verzamelen. Doe je voor de eerste keer mee dan verdien je 10 bonuspunten. Elk vervolg deelnemen aan een ronde van de Kleurencompetitie zal 5 bonuspunten opleveren. Ook elke gewonnen wedstrijd wordt beloond met 2 extra punten.

Vaantjes
Met de punten spaart de judoka voor vaantjes. Met elke 100 punten verdient hij een nieuw vaantje in kleur oplopend van geel naar zwart. 

Punten

Vaan

100

Geel

200

Oranje

300

Groen

400

Blauw

500

Bruin

600

Zwart


Starttijden
We streven ernaar de judoka’s in poules van maximaal 5 deelnemers te plaatsen, zodat ze allemaal 4 wedstrijden kunnen maken. Bij de indeling zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met leeftijd en graduatie (band/slip). De exacte starttijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, maar zullen van te voren kenbaar worden gemaakt.


Extra prijzen
De judoka’s strijden niet alleen om de vaantjes.
Zo maken ze ook kans op extra prijzen zoals “de stijlprijs” welke wordt uitgereikt aan de judoka met bijvoorbeeld de mooiste worp of meest creatieve houdgreep, “de sterkste judoka” welke wordt uitgereikt aan de judoka met de meest behaalde punten in het seizoen, en nog andere mogelijk te verdienen prijzen. Voorwaarde is dat je dan wel aan alle Kleurencompetitie wedstrijden van het seizoen deelneemt. 


Aanmelden en betalen
Voor het inschrijven van de kleurencompetitie worden tijdens een van de lessen inschrijfformulieren meegegeven.
Dit inschrijfformulier kunt u dan of aan één van de leraren worden afgegeven of (wanneer aanwezig) in de activiteitenbus worden gedeponeerd. Houd s.v.p. wel de sluitingsdatum in de gaten! 
De betaling kunt u doen tegelijkertijd met het inleveren van de inschrijving (of in uitzondering op de dag zelf bij een van de vrijwilligers die dan ook direct de aanwezigheid van de judoka registreert).
De kosten zijn €4,50 per ronde.

Tussenstand
Voor de tussenstand; kijk HIER

Evenement-informatie

Startdatum 21-04-2024
Einddatum 21-04-2024
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon €4,50
Locatie Sportschool Toradoshi

De inschrijfdatum is verlopen